Skip to content

Är det värt att reparera en trasig MacBook, eller ska du sälja den?

datorservice göteborg reparera macbook

Oavsett om vi pratar om MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro, är en sak säker – alla som har använt någon av dem tillräckligt länge har upplevt ett problem eller två, som en sprucken LCD-skärm, ett dåligt batteri eller någon annan hårdvara problem.

MacBooks är dyra och fungerar i allmänhet bättre än andra datorer. Det är därför som MacBooks vanligtvis används mer än datorer. I en ny studie samlade ett teknikföretag information om preferensen för 2200 studenter det året. De fick dessa korrespondenter att välja mellan Mac och PC. Studien visade att 40% av eleverna föredrar MacBook, eftersom de använder dem som dagliga drivrutiner. 31% använder datorer men föredrar faktiskt Mac-datorer och 29% använder datorer och föredrar dem också.

Mac-datorer är verkligen populära, men precis som datorer är de utsatta för slitage. Detta leder oss till de vanligaste MacBook-problemen som dessa användare möter. Om du är MacBook-användare är du förmodligen alltför bekant med följande lista.

De vanligaste MacBook-problemen

RAM – RAM blir ett problem för MacBook-användare idag på grund av det ökande RAM-effektbehovet för att köra programvara. Detta gäller särskilt för användare som använder sina Mac-datorer för hårdvaruintensiv programvara som sådana för video- och fotoredigering.

Kom ihåg att RAM lagrar informationen som behövs för att komma åt och köra saker snabbt. Så om du inte har tillräckligt, kommer du antagligen i extra timmar på jobbet.

Laddningsportar – Som MacBook-användare är det enkelt att av misstag koppla ur kontakten. Ibland är det lätt att oavsiktligt ta bort det ur kontakten eftersom du glömde att du fortfarande laddar. Dessa små olyckor leder alltid till felaktiga laddningsportar.

Dött batteri – Det slutliga resultatet av en defekt laddningsport och en åldrande Mac är ett dött batteri. Ett dött MacBook-batteri innebär att du ständigt måste söka efter en plats att ansluta, vilket inte är perfekt för den hektiska studenterna eller affärspersonalen.

Bakgrundsbelysning – Bakgrundsbelysning hjälper till att belysa skärmen, så att du kan se objekt på Mac-skärmen bättre. En trasig bakgrundsbelysning innebär att du inte kan skilja saker som text och ikoner från bakgrunden.

Det finns hundratals MacBook-problem som alla upplever, men den stora frågan är om MacBooks är värda att få reparationer för?

Ska jag reparera min MacBook eller köpa en ersättare?
Nu när du känner till de vanligaste problemen du kommer att möta, eller har mött MacBooks, undrar du hur mycket du kan förvänta dig att betala för att få en MacBook reparerad. Du frågar förmodligen dig själv om det är värt att få reparera. Vi hjälper dig att bestämma.

Reparationspriser hos DT Tech datorservice i Göteborg baseras alltid på tjänsten, arbetskraftspriserna, det område där du får reparationer och modellen på din MacBook. Men med AppleCare + kan din reparation kosta lite mindre – det är som en rabatt du måste betala för.

%d bloggers like this: