Skip to content

Billig spelbärbar dator, vad sägs om det?

dator reparation göteborg

Det var inte så länge sedan att de flesta PC-spelare slog näsan på bärbara datorer som marknadsfördes som spelmaskiner. Ändå har mobil datorhårdvara kommit långt, långt under det senaste decenniet (och till och med de senaste åren), och dagens bästa bärbara datorer är nu mycket kapabla – för att inte tala om allt mer prisvärda. Det är musik i öronen på alla spelare, avslappnade eller seriösa, som handlar efter en bärbar speldator med en budget. Om du räknar dig själv med det numret har du kommit till rätt ställe.

Hur man väljer en billig spelbärbar dator

De två viktigaste övervägandena när du väljer en bra billig spelbärbar dator kommer naturligtvis att vara vad du är villig att spendera och vilket grafikkort du vill ha (med tanke på att GPU är det som faktiskt gör en bärbar dator till en “spelbärbar dator”), och dessa två är nära kopplade eftersom din budget kommer att avgöra vilken grafisk prestanda du har råd med. Men förbise dig inte om några av de mindre sakerna som du personligen vill ha på en bärbar datorspel – bekvämlighetsfunktioner som programmerbara knappmakron, anpassningsbar RGB-tangentbordsbelysning och så vidare – så att du inte bara hoppar på så mycket att sluta med något som faktiskt inte uppfyller dina behov. Läs mer för mer detaljerad hårdvaroanalys.

Vad gör en bra billig spelbärbar dator?

En bra billig spelbärbar dator bör först och främst vara prisvärd, men du vill inte gå till den första affären du hittar som helt enkelt råkar uppfylla din budget. Du kan förvänta dig att betala minst 6 000 kr (vanligtvis närmare 7 000 kr) för en billig spelbärbar dator med ett dedikerat grafikkort, även om du kan hitta några som har AMD APU: er med inbyggd Vega-grafik för mindre än så. Tänk också på att Nvidia nyligen släppte sin nya serie med 16-serie GPU: er som helt har ersatt de äldre 10-serie grafikkorten som nybörjar- och medelstora GeForce-GPU: er. År 2021 är det bättre att du undviker äldre bärbara modeller med dessa 10-seriekort och håller fast vid de bästa moderna GPU: erna, eftersom priset är ungefär detsamma och de kommer i allmänhet också att ha mer uppdaterade processorer.

I de budgetvänliga prisklasserna är det kanske Nvidia GeForce RTX 2060 eller AMD Radeon RX 5600M, det mest kraftfulla grafikkortet du sannolikt hittar i en billig spelbärbar dator just nu, även om du kan förvänta dig att spendera nästan hela din budget för en bärbar dator med den här typen av grafiska hästkrafter. Om du går billigare kommer du dock att se kort i GTX 16-serien och RX 5000-serien, som i stort sett alla är mycket kapabla att köra moderna titlar i 1080p / 60fps på bra till hög in- spelinställningar.

För minne bör 8 GB RAM vara det minsta (om du inte går riktigt billigt) och 16 GB är ett bättre märke att sikta på i ett modernt spelsystem. En högre uppdateringsfrekvens på 144Hz på den bärbara datorns skärm kommer också att säkerställa en mjukare upplevelse när du spelar vid högre bildhastigheter, men det är något som du vanligtvis hittar på bärbara datorspel med sportigare grafikprocessorer som GTX 1660 Ti eller RTX 2060. Det är en av uppoffringar du kommer att göra med en billig bärbar speldator, men om du vet vad du kan förvänta dig, bör du inte hamna besviken.

Är billiga gaming-bärbara datorer bra för jobbet?

En spelbärbar dator är fortfarande en bärbar dator och kan göra allt som en bärbar dator kan göra – det inkluderar arbete. Faktum är att till och med en billig bärbar bärbar dator kan erbjuda några fördelar: Snabbare processorer och ökat RAM-minne kommer att göra att alla dina programvaror som inte spelar går märkbart snabbare, och grafiskt arbete som videoredigering och rendering kommer att gå mycket snabbare med ett dedikerat grafikkort . Även om du oftast använder din dator för att jobba först och bara för lätta spel, kan det vara värt det att betala ut lite mer pengar för en billig spelbar bärbar dator för bättre hårdvara du får.

%d bloggers like this: