Hjälp med hårddisk

Dator service i Göteborg

Problem med er hårddisk?

Vi kan hjälpa er!

Har er dator kraschat kan vi i många fall rädda er hårddisk så att ni inte blir av med t.ex bilder och viktiga dokument.

Vi rekommenderar alltid att man skaffar en extern hårddisk. Att alltid ha sin information på två ställen minskar risken för att man står där utan något alls. Idag kan man även spara sin data i “molnet” som då är ett abonnemang. Vilket man ska välja beror på flera faktorer som t.ex hur mycket information man har, hur känslig informationen är osv. En fördel med molnlagring är om t.ex man får inbrott i hemmet eller om det brinner, då har man ändå säkrat sin information.

Vi hjälper er att välja vad som passar ert behov.

Vi kan även hjälpa er att laga er hårddisk om den gått sönder.

5 korta fakta om hårddiskar

Hjälp med dator i Göteborg

Rörliga delar

En vanlig hårddisk som finns i både stationära och bärbara datorer består av rörliga delar. En skiva som snurrar / roterar 7200 varv per minut. Det betyder att den är känslig för stötar och om man tappar datorn är hårddisken ofta det som går sönder. Det kan även vara en enkel sak som att man på en bärbar dator slår igen locket och lägger den i väskan innan disken slutat snurra.

Hjälp med dator i Göteborg

Symtom på kraschad hårddisk

Symtomen kan verkligen variera och vissa symtom behöver inte betyda att hårddisken håller på att gå sönder. Det kan t.ex vara att den börjar låta konstigt och högt eller om den hackar. Bättre att lämna in hårddisken för analys och räddning för tidigt än för sent.

Hjälp med dator i Göteborg

Skillnad på hård och mjuk hårddiskkrasch

Man brukar skilja på en hård och en mjuk krasch. I båda fallen behöver man montera ut hårddisken från datorn för att analysera vad som hänt.

Hjälp med dator i Göteborg

Olika typer av hårddiskar

Det finns olika typer av hårddiskar. I laptops sitter det ofta en mindre 2,5 tums hårddisk och i stationära sitter det ofta en något större 3,5 tums disk. På senare år har utvecklingen tagit några kliv framåt med lanseringen av Solid State Drive, mer känt som SSD. I en SSD finns det inga rörliga delar, vilket gör att disken inte är lika känslig för stötar mm. Den läser även in informationen många gånger snabbare, vilket påverkar bland annat hur snabbt datorn startar och hur snabbt program öppnas och hanteras. Den behöver heller inte kylas ner med en fläkt, vilket bland annat gör att datorn förbrukar mindre batteri.
Vi på Min IT-Support rekommenderar att satsa på en SSD hårddisk.

Hjälp med dator i Göteborg

Hjälp att rädda hårddisken

Oavsett om det är en mjuk eller hård krasch kan vi erbjuda hjälp att laga hårddisken. Att laga en hårddisk som blivit utsatt för en hård krasch är mer kostsamt än att laga en disk med mjuk krasch.

Priset kan variera beroende på vad som behövs göras.