Frustrerad över hur långsam din datorn körs?

fixa datorn göteborg

En av de mest irriterande sakerna som kan hända idag är att hantera en dator som är långsam eller svarslös. Du kanske märker att applikationer eller internetsidor tar längre tid än vanligt att ladda på din dator. Typiskt med tiden blir det värre, det tar hela 5 eller 10 minuter att ladda en enda internetsida helt. Så småningom går datorn från att vara långsam till att inte svara alls. Detta kan orsakas av ett virus och en enkel sanering av allt skräp som har samlats över tid kan fixa detta. Dessutom kan hårddisken på din bärbara dator eller skrivbord misslyckas och kan helt enkelt behöva bytas ut. Hur som helst, om du har lagt märke till att din dator går långsammare än normalt, kontakta oss så kan vi ta reda på vad som orsakar den direkt.

Som jag redan påpekade finns det några orsaker till att din dator kanske går långsamt. Nedan kommer jag att gå igenom två av de vanligaste orsakerna till en långsam dator och ge dig en allmän uppfattning om hur mycket de skulle kosta att reparera.

Virus:
En av de vanligaste orsakerna till en långsam dator är ett virus, som vi ofta reparerar på DT Tech.
Det finns miljoner virus där ute. De kan orsakas av att du klickar på en dålig länk, besöker en dålig webbplats, öppnar ett e-postmeddelande med bluff osv. Ett av de senaste virusen vi har sett är situationer där någon ringer dig om att de arbetar med Google eller Microsoft. Du kanske surfar på internet och plötsligt får du en pop-up som säger att du måste ringa ett $$$-nummer. Detta är en SCAM enkel och enkel.

Om något sådant har hänt dig, ring inte dem, låt dem inte fjärrkontrollera in din dator. Kontakta oss omedelbart så tar vi hand om att ta bort detta virus och göra din dator så bra som ny. Priserna börjar från 400 sek.

Hårddisk uppgradering:
En annan vanlig orsak till en långsam dator är att din hårddisk misslyckas eller att du kan nå den punkt där du behöver mer utrymme på hårddisken. Här på DT Tech rekommenderar vi starkt att du uppgraderar till en “solid state hard drive” (SSD). Att uppgradera din hårddisk kan på allvar snabba upp din dator och ge den ett nytt liv. I vissa fall kan din dator köra ännu snabbare än när den var helt ny! Hos oss är den genomsnittliga kostnaden för denna “uppgradering” 1400 sek totalt, vilket inkluderar:

  • SSD (240 gb)
  • arbetet för att överföra alla dina data till den nya enheten eller installera nytt operativsystem.

Annat än att ha en långsam dator finns det många andra problem som du kan stöta på med din dator som vi ser varje dag och gärna reparerar åt dig. Några exempel är …

LCD-skärm reparation / utbyte
DC-reparation / powerjack
Reparation / byte av moderkort
Flytande spill
Gångjärnreparationer
Byte av tangentbord
Windows-uppgraderingar
Svart skärm med markören
All svart skärm
Blåskärm
Starta inte i Windows, Mac OS, Linux
“Raspberry PI” -inställning

Dessa exempel är bara några av de många problem som vi reparerar på datorer. Om du behöver någon av dessa tjänster gjort, skicka ett meddelande på vår Facebook-sida så hjälper vi dig gärna med alla frågor du har.
Glöm inte, vi servar alla PC-märken inklusive:

Apple
Asus
Dell
Sony
Toshiba
Lenovo
Acer
HP
Samsung
Compaq