Mjukvarureparation/installation

Har din dator kraschat? Har du viktiga filer på datorn som du inte vill förlora? Eller vill du installera tex antivirus? Vi kan lösa det åt dig. Vi kan reparera systemet eller installera om Windows. Dina filer sparar vi.

Precis som alla andra operativsystem, Windows 10 är en programvara som är utsatta för olika typer av frågor och problem. Det är anledningen till att vi upplever ett antal olägenheter och motgångar och klara av detta operativsystem. Den blå skärmen är ett vanligt problem som har ställts inför av olika användare med hjälp av olika varianter av Microsoft Windows operativsystem, inklusive Windows 10. Det är också känt som Blue Screen of Death (BSOD) och har orsakat en hel del problem att olika användare av Windows 10. Om du upplever Blåskärm, har du kommit till rätt ställe som den här artikeln diskuterar allt som finns att veta om BSOD och sannolika lösningar på det här problemet. Gå igenom nedanstående avsnitt för att veta mer.

Olika faktorer som orsakar blå skärm fel i Windows 10

När det gäller Blåskärm, finns det flera faktorer som kan orsaka en Windows 10 användare att gå igenom denna typ av oönskad upplevelse. Några av de vanligaste orsakerna i detta avseende är listade nedan för att ge dig en allmän överblick över ämnet.

  • Bad moderkort eller minnes
  • Diskrepans i BIOS-inställningar
  • korrupt register
  • konflikter hårdvara
  • Olika typer av hårddiskrelaterade frågor
  • Korrupta eller felaktiga drivrutiner
  • Trojaner eller virus
  • Överhettning av hårdvara
  • Mjukvarurelaterade frågor
  • Strömrelaterade frågor

Hur fixar blå skärm fel i Windows 10

När det gäller att fastställa den blå skärmen fråga i Windows 10, finns det några olika metoder som kan användas för att ta hand om de pågående frågorna. Några av dem diskuteras nedan för din bekvämlighet.

1. San datorn virus

Se till att du använder den senaste varianten av antivirus och sedan utföra en grundlig virussökning på datorn för att identifiera eventuella hot och gratis din dator av dessa oönskade virus.

2. Applicera alla uppdateringar och Service Pack

Service Pack består av fläckar som hjälper till att förbättra verksamheten i Windows 10. Så du behöver för att kolla in dina fönster service pack genom att gå till Kontrollpanelen> System.

Majoriteten av lapparna kan hittas genom att öppna Windows Update center. Du kan kontrollera din dator efter installerade patchar genom att gå till Inställningar> Uppdateringar och säkerhet.

Windows Uppdatering

3. Testa din systemminne

Steg 1. Öppna Kör kommandot genom att klicka Windows-tangenten + R samtidigt och skriv in mdsched.exe följt av Enter.

mdsched

Steg 2. Hit “Starta nu och leta efter problem” -knappen för att starta om datorn och kolla in din minnesstatus omedelbart.

windows memory diagnostic

Steg 3. En blå skärm visas som visar minneskontrollen framsteg för datorn.

windows memory diagnostic tool

Efter slutförandet av processen kommer du att förses med resultaten tyder på om datorn lider av någon dåligt minne eller inte.

4. Kör en hårddisk testet

Stäng alla program på datorn och följ instruktionerna nedan.

Steg 1. Gå till Start> File Explorer> Denna PC

Steg 2. Gör ett högerklick på den lokala enhet som du vill kontrollera och klicka på “Egenskaper”.

Steg 3. Öppna “Verktyg” fliken och tryck på “Check” knappen.

Steg 4. Kontrollera att det inte finns några problem med din hårddisk.

5. Använd felsäkert läge att rulla tillbaka drivrutiner

Ibland Blåskärm problem uppstår på grund av felaktiga drivrutiner. Så den bästa strategin är att rulla dem tillbaka till tidigare versioner. För att göra detta, följ stegen nedan.

Steg 1. Starta datorn i felsäkert läge

Steg 2. Öppna upp startorder box press Windows-tangenten + R samtidigt och skriv in devmgmt.exe följt av Enter.

Steg 3. I listan över enheter väljer du den enhet som föraren rulla tillbaka krävs. Gör en högerklicka och öppna dess egenskaper.

Steg 4. Öppna fliken “Drivrutin”. Hit “Återställ tidigare drivrutin” -knappen

Om du fortfarande upplever BSOD, vänligen kontakta oss. Vi kan fixa det och spara dina data.